Avatar @g.sekala

Books Hunters

@g.sekala
60 obserwujących. 440 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 miesięcy. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.
bookshuntersfamily
Napisz wiadomość
Obserwuj
60 obserwujących.
440 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 miesięcy. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.
poniedziałek, 3 lipca 2023

Ytacua Brasilena, Taragui, Yerba Mate

Kolejne argentyńskie odsłony
_____________________
 
 
 
 
 
 
Przyznamy jednak, że nazwa zarówno grafika na opakowaniu może wprowadzić w błąd co do pochodzenia
Ytacua Brasilena (LINK DO PRODUKTU:
___________________________
OPIS SKLEPU:
___________________
"Bardzo nietypowa propozycja, która zainteresuje z pewnością niejednego fana ostrokrzewu paragwajskiego. Bazę tej odmiany stanowi ziele pochodzące z Argentyny z plantacji uznanej firmy Las Marias, która w swojej ofercie posiada takie marki jak: Taragui, la Union, Mananita czy la Merced. Sam susz jest przetwarzany w Brazylii, a w nie w Argentynie stąd też stosowna informacja na jej opakowaniu. Po otwarciu opakowania widzimy głównie drobno cięte listki o szaro-zielonym kolorze z minimalną ilością pyłu. W pewnym stopniu przypomina cenioną Taragui Despalada(sin palo), ale pod kątem intensywności smaku i samego działania jest nawet na wyższym poziomie w porównaniu z tym bestsellerem. "
__________________________
Argentyńska despalada to, sezonowane i drobno pocięte listki na 2-3 mm z niewielką ilością patyczków oraz pyłu.
SMAK:
Przyjemna goryczka, cierpkość oraz trawiasty posmak. Duża intensywność smaku, można doszukać się lekkiej subtelności słodyczy/goryczki zbliżonej do smaku kakao czy ziaren kawy.
W naszym odczuciu zdecydowanie przypadnie do gustu osobom, które do tej pory swoje kubki smakowe raczyły małą czarną
Sposób parzenia:
• Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70℃-80℃.
Również bardzo ciekawa propozycja :Pierwsze zalanie 50℃-60℃, a każde kolejne 70℃, w naszym odczuciu taka opcja zwiększa wydajność oraz pozwala maksymalnie wyciągnąć smak
_____________________
Taragui
LINK DO PRODUKTU:
KLASYKA NADAJĄCA SIĘ DO CODZIENNEGO PICIA, ZASTEPUJĄCA ULUBIONE DOTYCHCZASOWE NAPOJE.
„Idealna mate dla początkujących mateistów”
„Marka Taragui oprócz marki Rosamonte uważane są za najbardziej popularne argentyńskie marki mate na świecie. Na polskim ciągle wzrastającym rynku yerba mate należy do ścisłej czołówki.”
„Klasyczna argentyńska mate marki Taragui o średniej mocy pobudzenia pochodząca z plantacji Las Marias. Idealnie spisuje się do picia na co dzień. Dzięki sporej zawartości kwasu pantotenowego pobudza regenerację tkanek, poprawia wygląd cery i włosów.
Taragui Con Palo posiada listki oraz gałązki yerba mate. Cechuje się lekko słodkawym i wyrazistym smakiem, który dostarcza ciekawych odczuć dla podniebienia. Idealna mate dla początkujących mateistów.
Marka Taragui oprócz marki Rosamonte uważane są za najbardziej popularne argentyńskie marki mate na świecie. Na polskim ciągle wzrastającym rynku yerba mate należy do ścisłej czołówki.”
__________________________
SMAK:
Dość intensywny smak, lekka kwaskowatość, wyczuwalny dymny aromat, który wraz z każdym zalaniem staje się coraz słabszy. Przy dłuższym odstawieniu staje się cierpki i gorzki.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Wsyp susz wypełniając od ½ do ⅔ objętości naczynia i zalej wodą (70-80°C). Po 2-3 minutach parzenia yerba jest gotowa do spożycia.
Sugerujemy zalewać od 5 do 7 razy.
Oba produktu polecamy są świetne godne by znaleźć się w stałym asortymencie domowym
× 6
Komentarze

Archiwum

2024

2023

© 2007 - 2024 nakanapie.pl